Cibulková chce na Roland Garros nadviazať na kvalitné výkony z Madridu

NETKY.SK • 17 Máj 2011, 07:52 • 2 min
Cibulková chce na Roland Garros nadviazať na kvalitné výkony z Madridu

Cibulková chce na Roland Garros nadviazať na kvalitné výkony z Madridu

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková chce na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros nadviazať na kvalitné výkony z Madridu, kde potvrdila príslušnosť k svetovej antukovej špičke. Po štvrťfinálovej prehre s Češkou Petrou Kvitovou musela týždeň pauzovať pre zranenie brušného svalu a vynechala turnaje v Ríme i Bruseli.
      Pred odletom do Paríža však z Cibulkovej vyžaroval optimizmus. "Bolo to moje druhé svalové zranenie v priebehu mesiaca, no verím, že všetku smolu som si už vyčerpala a na Roland Garros budem v takej vynikajúcej forme ako v Madride. V Španielsku som zdolala Rusky Kuznecovovú i Šarapovovú a na základe predvedených výkonov som patrila do najlepšej trojky spoločne s Kvitovou a Azarenkovou. Ak by som s Petrou tesne neprehrala vo štvrťfinále, mohla som vyhrať celý turnaj," povedala pre TASR slovenská jednotka.
      Cibulková dostávala v uplynulých dňoch plazmové injekcie, ktoré urýchlili proces liečby zraneného brušného svalu. "S lekárom Vladimírom Luptákom sme hovorili, že by sa mohla zopakovať situácia z roku 2009, keď som k nemu chodila tri týždne a potom som na Roland Garros postúpila do semifinále. Bolo by to také deja vu. Herne na to mám, aby som sa v Paríži dostala ďaleko, treba však mať aj trochu šťastia. Veľa bude záležať i od žrebu. Okruh favoritiek je široký, okrem Kvitovej s Azarenkovou by som k tým najväčším zaradila Stosurovú a Na Li."
      Roland Garros je Cibulkovej najobľúbenejším grandslamovým turnajom. "Po vlaňajšku mám veľmi rada aj US Open, no v Paríži som prežila najkrajšie okamihy mojej tenisovej kariéry, postup do semifinále z roku 2009 je zatiaľ mojím životným úspechom. Francúzsku metropolu mám navyše veľmi rada aj ako mesto. Paríž má krásnu atmosféru a vždy sa tam rada vraciam, mám tam veľa kamarátov," uzavrela Cibulková.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies