Cibuľa vynechá májové ME, návrat až na MS

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 11:04 • 2 min
Cibuľa vynechá májové ME, návrat až na MS

HNÚŠŤA - Kulturista Adam Cibuľa napriek dobrej forme nepocestuje na májové majstrovstvá Európy do španielskej Santa Susanny.

slovakia

left justify in out

Návrat 50-ročného Róma z Hnúšte sa odkladá na novembrové majstrovstvá sveta v kulturistike do španielskej La Nucie. Dôvodom neúčasti v Santa Susanne nie je zranenie a ani problémy so životosprávou. "Keď sa Adam koncom januára rozhodol vrátiť na medzinárodné pódiá, tak sme netušili, že tento rok sa na európskom šampionáte nebude súťažiť v kategórii do 65 kg, ale až v sedemdesiatke. My sme však celú doterajšiu prípravu smerovali na šesťdesiatpäťku. Ísť o päť kíl vyššie už nemá zmysel. Adam je päťnásobný majster Európy, takže to, že teraz na šampionáte štartovať nebude, nás až tak nemrzí. Všetko podriadime majstrovstvám sveta, ktoré budú v novembri tiež v Španielsku, ale v La Nucii. Tam šesťdesiatpäťku otvoria," vysvetlil pre denník Šport Cibuľov tréner, sponzor a tútor v jednej osobe Dušan Ďubek.

 

Cibuľa sa predstaví v kategórii do 70 kg len na slovenskom šampionáte 9. mája v Dubnici nad Váhom, kde ho čaká súboj s Igorom Kočišom a Miroslavom Škadrom. V súčasnosti by mal byť v topforme, oproti minulosti sa zlepšil jeho objem i hustota svalstva. Pochvalne sa na Cibuľovu adresu vyjadrili aj dvojnásobný majster sveta Pavol Jablonický i ďalší šampión a dnes rozhodca Andrej Mozoláni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona