Cibula Fest v Holíči má za sebou úvodný deň

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 06:59 • 2 min
Cibula Fest v Holíči má za sebou úvodný deň

HOLÍČ – Vo štvrtok na poludnie (23. júla) sa začal na letisku v Holíči najväčší česko–slovenský hudobný festival Cibula Fest 2015.

slovakia

left justify in out

Siedmy ročník tohto dnes už multikultúrneho podujatia ponúka počas troch dní českú a slovenskú hudobnú špičku. Po minuloročnej skúsenosti bude zahraničným hosťom festivalu nemecká formácia Bell, Book and Candle.

 

Tri dni hudby a zábavy ponúkne festival na štyroch pódiách, organizátori mysleli nielen na dospelých ale aj na detských návštevníkov, jednou z noviniek bude aj westernové mestečko, ktoré vytvorí dojem Cibuľového divokého západu, inšpirovaného známym filmom Limonádový Joe. Ďalšou novinkou je prírodné kino, ktoré bude súčasťou westernového mestečka s projekciou všetkých dielov Winnetoua. Ubytovanie návštevníkov je priamo v areáli formou stanového hotela a kvalitnými sociálnymi zariadeniami a s non stop prístupom do areálu festivalu.

 

Kapela z Nitry, ktorá si hovorí Kýbel mačiek dostala možnosť otvoriť popoludní festival na hlavnom pódiu. Na scéne sú od roku 2010 a podľa slov členov kapely hrá buranroll. Aj debutový album, ktorý vydali v roku 2012, nesie podobný názov Vzbura buranov.

 

Kultová punková skupina Zóna A je na scéne už 30 rokov, nič však nestratila na svojej energii, do Holíča prišli aj s posilou, hosťujúcim gitaristom Pecim Uherčíkom. Zahrali skladby Chceš si žiť po svojom, Je to zlé, Útok na špicu hitparády, Bratislavské dievčatá, Ja takýmto veciam neverím, Móda je už iná, Počítač, Na Havaj, Puf a Muf, Možno, Lucia, Beznádejný prípad, Nádherná zákerná, Dneska idem von, Kde ste boli?, Nebuď hlúpa a Pivo. Punk a v tomto prípade tento set list mal jednu výhodu, nebola v ňom ani jedna pomalá pesnička a každý sa mal možnosť pred pódiom do sýtosti vyskákať.

 

V podobnom rytme pokračovala skupina Karpina. Táto bratislavská rocková formácia vznikla v roku 1989, na svojom konte majú dva vydané albumy. U fanúšikov zabrali skladby Kapely starnú Palo Laszlo či Tsunami.

V dnešnom line-upe sú také kapely ako Walda gang, Wanastowi vjeci, Horkýže Slíže, Zoči voči, country skupina Belasí. V sobotu 25. júla privíta Cibula fest nemeckú formáciu Bell Book and Candle, skupinu Arakakin so speváčkou Luciou Bílou a IMT Smile.

 

Prvý ročník festivalu sa uskutočnil 15. augusta 2009 v amfiteátri v Holíči. Prišlo 1200 návštevníkov, vystúpili Maxim Turbulenc, Senzus, Ivan Mládek a Banjo Band.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies