Cibák na staré kolená premiérovo zažíva spoločnú prípravu

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 12:48 • 2 min
Cibák na staré kolená premiérovo zažíva spoločnú prípravu

ZLÍN - Slovenský hokejový útočník Martin Cibák až vo veku 35 rokov premiérovo spoznáva, ako chutí tímová letná príprava na novú sezónu. Rodák z Liptovského Mikuláša doteraz vždy trénoval individuálne, zmenu priniesol až prestup do českého Zlína.

slovakia

left justify in out

"K tímu som sa vždy pripojil až pred prípravou na ľade. Teraz je to pre mňa niečo nové. Snažil som sa získať aj tentoraz výnimku, no agent mi hneď povedal, čo tréneri chcú. Potrebujú sa zžiť s tímom, najmä na sústredení v Turecku. Je to dôležité a ja to rešpektujem. Uvidím, či mi táto príprava dá to, čo natrénujem sám. Keď budem cítiť, že potrebujem viac, tak si pridám," cituje iDnes.cz Martina Cibáka.

 

Skúsený center pôsobil v českej extralige aj v sezóne 2014/2015, do Zlína zamieril po roku v Olomouci. Do ruskej KHL, v ktorej strávil niekoľko sezón, sa už Cibákovi nechce. "Mám svoj vek. Hokej pokročil dopredu, sú tam mladší hráči. Nie je to tak, že si neverím, ale pochybujem, že by prišla možnosť ísť do Ruska. V Olomouci som nezostal, pretože som nedostal ponuku a hneď som sa snažil podpísať niekde inde. Prioritou bolo Česko, chcel som byť čo najbližšie domova. Som veľmi rád, že o mňa Zlín prejavil záujem," pokračoval Cibák.

 

Slovenský útočník si uvedomuje, že zo Zlína odišli ikony - Petrovia Leška a Čajánek. "Okrem mňa v kabíne stále máme skúsených hráčov, nerád by som seba či ich porovnával s Leškom a Čajánkom. Každý je špecifický a tímu dá niečo iné. Ja sa budem snažiť o to, aby som bol ťahúňom a odovzdal skúsenosti mladším hráčom," dodal Cibák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies