CIA spolupracuje so spoločnosťou AT&T na monitorovaní telefonátov

NETKY.SK • 8 November 2013, 18:14 • 2 min
CIA spolupracuje so spoločnosťou AT&T na monitorovaní telefonátov

WASHINGTON - Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) ročne platí telekomunikačnej spoločnosti AT&T viac ako desať miliónov dolárov za poskytovanie záznamov hovorov podozrivých osôb, ktoré môžu mať napojenie na teroristické siete. Vyplýva to z dnešného vydania denníka New York Times, ktorý sa odvoláva na vládnych činiteľov. Informoval o tom webový portál JapanTimes.co.jp.

slovakia

left justify in out

Dohoda je dobrovoľná a nezakladá sa na súdnom príkaze, ktorý by vyžadoval spoluprácu s tajnými službami. Program sa preto líši od kontroverzných odpočúvacích metód Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA), ktorá dostáva záznamy telefonátov a metadáta priamo od telekomunikačných spoločností na základe súdnych príkazov.

CIA posúva telefónne čísla podozrivých militantov do zahraničia, kde AT&T následne analyzuje databázu telefonátov, čo môže viesť k identifikácii podozrivých militantov. Pri hovoroch, kde jeden z volajúcich je z USA, spoločnosť nezverejňuje totožnosť amerických užívateľov a ukrýva niektoré číslice ich telefónnych čísel, čím CIA neporušuje zákaz monitorovania občanov USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies