CIA nepotvrdila informácie o možnej teroristickej hrozbe voči Maďarsku

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 10:04 • 2 min
CIA nepotvrdila informácie o možnej teroristickej hrozbe voči Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) nemá informácie o konkrétnej teroristickej hrozbe namierenej proti Maďarsku. Vyhlásil to dnes poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi, ktorého citovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Maďarská vláda sa obrátila na CIA so žiadosťou o poskytnutie informácií po tom, čo poľský denník Rzeczpospolita v pondelok uviedol, že americká tajná služba medzi možnými cieľmi teroristických útokov menovala Varšavu, Berlín a Budapešť.

 

Denník s odvolaním sa na neoficiálne zdroje napísal, že CIA informovala poľskú spravodajskú službu ABW o možných "paralelných útokoch teroristov na organizovaných masových podujatiach" v uvedených mestách.

 

"Poľské správy CIA nepotvrdila, nemá informácie o konkrétnej hrozbe," povedal Bakondi. Ak by takáto hrozba existovala, Spojené štáty by - ako zdôraznil - Maďarsko upozornili. "Budapešť pravidelne dostáva informácie z USA, maďarské orgány sa totiž aktívne zúčastňujú spolupráce tajných služieb," zdôraznil poradca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies