CIA mala väzňov v Afganistane mučiť nasladlou piesňou od Westlife, vypočuli si aj heavymetal

NETKY.SK • 15 Október 2015, 15:22 • 2 min
CIA mala väzňov v Afganistane mučiť nasladlou piesňou od Westlife, vypočuli si aj heavymetal

NEW YORK - Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) vraj využívala song My Love od chlapčenskej skupiny Westlife či metalovú hudbu ako prostriedok mučenia. Informuje o tom správa, ktorú vydala mimovládna organizácia Americký zväz pre občianske slobody (ACLU).

slovakia

left justify in out

V dokumente sa uvádza, že skladby slúžili na mučenie istého Suleimana Abdullaha, ktorého vypočúvali v jednom z afganských väzení. V správe s názvom Out of the Darkness (Von z temnoty, pozn. SITA) sa tiež píše, že s cieľom psychicky ho zlomiť, agenti bez prestávky prehrávali spomínané piesne po dobu niekoľkých desiatok hodín.

 

"Vyšetrovatelia prehrávali nasladlú pieseň zvanú My Love spolu s nervy drásajúco hlasným heavy metalom. Suleimanovi, nedávno oženenému rybárovi z Tanzánie, povedali, že pieseň My Love hrajú špeciálne pre neho," uviedli autori správy. Hudba vraj prestala na chvíľu hrať iba vtedy, keď preskočilo CD alebo potrebovali zmeniť nahrávku.


Členovia írskeho zoskupenia Westlife nie sú prvými hudobníkmi, ktorých tvorbu použili na vypočúvanie. V roku 2005 organizácia monitorujúca porušovanie ľudských práv Human Rights Watch upozornila, že na mučenie väzňov slúžia skladby Eminema a Dr. Dre. Minulý rok zas hudba kapely Red Hot Chili Peppers znela počas podobných procesov vo vojenskej väznici Guantánamo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies