CIA mala tajný dom. z ktorého sledovala bin Ládinov opevnený komplex

NETKY.SK • 6 Máj 2011, 08:58 • 2 min
CIA mala tajný dom. z ktorého sledovala bin Ládinov opevnený komplex

CIA mala tajný dom. z ktorého sledovala bin Ládinov opevnený komplex

slovakia

left justify in out

img

Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) mala v pakistanskom meste Abbottabad bezpečný dom, z ktorého špehovala vodcu al-Káidy Usámu bin Ládina, informoval v noci nadnes denník Washington Post.       Základňu v dome malá skupina spravodajcov CIA, ktorí zbierali informácie o bin Ládinovi a jeho opevnenom komplexe niekoľko mesiacov, citovali noviny nemenovaných amerických predstaviteľov. Vytvárali "vzorku života" obyvateľov komplexu a ich denných aktivít.
      Americké sily zabili bin Ládina v pondelok ráno v Abbottabade, 60 kilometrov od Islamabadu.
      Uvedený dohľad bol časťou širšieho sledovania po tom, ako bol vlani v lete bin Ládinov dom objavený. Toto sledovanie prinútilo prezidenta americkej vlády Baracka Obama požiadať Kongres o uvoľnenie desiatok miliónov dolárov na túto činnosť. Satelity zaznamenávali snímky a pokúšali nahrať aj hlasy vnútri komplexu, uviedli noviny.
      Bezpečný dom sa priamo na pondelňajšom útoku na bin Ládinov komplex nezúčasnil a je od akcie zatvorený, uvádza novinová správa.    
Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies