Chyžná, ktorá obvinila Straussa-Kahna z útoku, otvorila v New Yorku reštauráciu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 09:41 • 2 min
Chyžná, ktorá obvinila Straussa-Kahna z útoku, otvorila v New Yorku reštauráciu

NEW YORK - Chyžná z newyorského hotela Sofitel, ktorá pred štyrmi rokmi obvinila vtedajšieho šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna zo sexuálneho útoku, si v New Yorku otvorila reštauráciu. Informovali o tom francúzske i americké médiá a tlač.

slovakia

left justify in out

Tento škandál v podstate zničil kariéru Straussa-Kahna i jeho manželstvo a zmaril jeho prezidentské ambície, keďže bol horúcim kandidátom socialistov na tento úrad. 

 

Bývalá chyžná Nafissatou Diallová v roku 2012 uzavrela v občianskom súdnom spore so Straussom-Kahnom dohodu o mimosúdnom vyrovnaní, pričom výška odškodného nikdy nebola zverejnená. Francúzsky týždenník Journal de Dimanche ešte v januári 2013 napísal, že Strauss-Kahn vyplatil Diallovej odškodné vo výške 1,4 milióna dolárov.

 

Podľa advokáta ponúka Diallovej reštaurácia v newyorskom Bronxe nielen jedlá americkej kuchyne, ale aj kuchyne západnej Afriky, odkiaľ nová majiteľka pochádza. 

 

Diallová svoju reštauráciu otvorila v pondelok - v deň, keď sa vo francúzskom meste Lille začal proces, v ktorom Dominique Strauss-Kahn čelí spoločne s 13 ďalšími osobami obvineniu z organizovaného kupliarstva. Tento druh trestného činu má vo Francúzsku pomerne široký výklad. Patria do neho napríklad aj prostitúcia, ktorú platia tretie osoby alebo ktorá sa organizuje na sexuálnych večierkoch. 

 

Tamojší trestný zákonník umožňuje udeliť za tieto delikty tresty až do desiatich rokov väzenia alebo pokuty do výšky až 1,5 milióna eur.

 

Strauss-Kahn, najznámejší z obvinených, síce priznal, že na podobných večierkoch v Paríži, vo Washingtone či v Lille nechýbal, avšak poprel, že by tušil o akomsi platení. Vyšetrovatelia sú však iného názoru a domnievajú sa, že Strauss-Kahn, s ktorého výsluchom sa ráta na budúci týždeň, o prostitúcii vedel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona