Chytili Slovákov, ktorí v Británii zotročovali rodákov

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 13:28 • 2 min
Chytili Slovákov, ktorí v Británii zotročovali rodákov

BRATISLAVA - Desiatky Slovákov sa stali obeťami otrockej práce vo Veľkej Británii. Po spolupráci našej a britskej polície zadržali podozrivých aj vyslobodili ich obete prevažne zo sociálne slabších skupín.

slovakia

left justify in out

Na základe informácií slovenskej polície zadržali začiatkom tohto týždňa 49-ročného Slováka podozrivého z obchodovania s ľuďmi. Po spoločnej akcii následne chytili aj ďalších 24 podozrivých Slovákov a identifikovali viac ako 50 obetí, ktorým už poskytli pomoc.

 

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, podozriví sú prevažne zo západného Slovenska zo Serede, Galanty, Nitry, Zlatých Moraviec a okolia. Ich obete zostali bez dokladov, pracovali v zlých podmienkach a bez zárobku, fyzicky ich týrali, dokonca na nich poberali aj rôzne výhody od štátu. Predpokladá sa, že obetí otrockej práce je viac. Polícia preto opäť upozorňuje, aby boli záujemcovia o prácu v zahraničí obozretní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona