Chytili opitých šoférov, jeden z nich chcel policajtom ujsť

NETKY.SK • 4 November 2015, 10:41 • 2 min
Chytili opitých šoférov, jeden z nich chcel policajtom ujsť

BRATISLAVA/KOŠICE - Niekoľko opitých vodičov chytili policajti v uplynulých dňoch v Košickom kraji, jeden z nich chcel policajtom ujsť.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročného vodiča Škody Forman chcela hliadka zastaviť v Kráľovskom Chlmci. Muž však policajné výzvy ignoroval a zastavil až pred jedným z rodinných domov. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, policajtom odmietol dať doklady, správal sa agresívne a arogantne a odmietol dychovú skúšku aj vyšetrenie na zistenie alkoholu. Keď sa pokúsil ujsť, policajti použili donucovacie prostriedky. Muž z obce Somotor skončil v cele.


Viac ako dve promile nafúkal 28-ročný vodič Octavie, ktorého kontrolovali na Ulici Osloboditeľov v Košiciach a rovnako viac ako dve promile mal aj 66-ročný vodič Fabie, ktorého zase zastavili v Krompachoch. V obci Stretavka hliadka kontrolovala 49-ročného miestneho muža. Vodič Hondy Civic mal 1,27 promile. Všetci čelia obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Za deväť mesiacov tohto roka obvinili policajti v Košickom kraji 574 vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. V tomto čase zaevidovali 198 nehôd, pri ktorých asistoval alkohol. Až 181 z nich spôsobili práve podgurážení vodiči. Našťastie pri týchto nehodách nevyhasol žiaden ľudský život. Vyžiadali si 23 ťažko a 55 ľahko zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona