Chytili muža, ktorý prepadával ženy v ich bytoch, hrozí mu 12 rokov väzenia

NETKY.SK • 18 Január 2017, 16:37 • 2 min
Chytili muža, ktorý prepadával ženy v ich bytoch, hrozí mu 12 rokov väzenia

BRATISLAVA/PREŠOV 18. januára (SITA) - Popradskí policajti zadržali muža podozrivého z lúpežného prepadnutia 93-ročnej ženy, ako aj 33-ročnej ženy na invalidnom vozíku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania popradský vyšetrovateľ vzniesol dnes obvinenie voči 41-ročnému mužovi z obce Krížová Ves v okrese Kežmarok pre zločiny lúpeže a porušovania domovej slobody.


Obe lúpeže sa podľa polície odohrali v prvý januárový týždeň tohto roku v Poprade. K prvej došlo tretieho januára v popoludňajších hodinách. Po zámienkou, že potrebuje vodu, obvinený vošiel do bytu 93-ročnej Popradčanky. Za použitia násilia jej následne zobral z ruky dva prstene, z bytu doklady a sumu 10 eur. Škodu spôsobenú prepadnutej žene policajti predbežne vyčíslili na 400 eur.


Druhá lúpež sa podľa polície stala šiesteho januára, taktiež v popoludňajších hodinách. Obvinený zazvonil na dvere 33-ročnej invalidnej dôchodkyni na vozíku a pod zámienkou, že potrebuje vodu na zapitie liekov, ju prehovoril, aby mu otvorila dvere. Následne sa násilím vtlačil do bytu, pričom vzájomne zápasili a ženu zhodil z invalidného vozíka. Z bytu následne zobral čiernu tašku s dokladmi, peniazmi a mobilným telefónom. Spôsobenú škodu predbežne vyčíslili na 60 eur.


V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest až 12 rokov väzenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies