Chytili hľadanú grécku anarchistku z hnutia Revolučný boj, je obvinená z terorizmu

NETKY.SK • 5 Január 2017, 15:30 • 2 min
Chytili hľadanú grécku anarchistku z hnutia Revolučný boj, je obvinená z terorizmu

ATÉNY - Grécka polícia zadržala dnes odsúdenú ultraľavicovú militantku na úteku. Pola Roupaová utiekla pred štyrmi rokmi počas súdneho procesu pre obvinenia z terorizmu.

slovakia

left justify in out

V policajnej správe sa píše, že 48-ročnú Roupaovú chytili dnes skoro ráno v Aténach. Policajti spolu s ňou zadržali aj 25-ročnú ženu, v ktorej byte sa ukrývala.

 

Roupaovú odsúdili v neprítomnosti za členstvo v anarchistickej skupine Revolučný boj. Prieťahy v súdnom konaní spôsobili, že v jej prípade vypršala lehota vyšetrovacej väzby, ktorá je v Grécku maximálne 18 mesiacov. Na slobodu ju vtedy prepustili s podmienkou, že sa bude pravidelne hlásiť na určenej policajnej stanici.

 

Extrémistka zmizla v roku 2012 spoločne so svojím partnerom Nikosom Maziotisim, označeným takisto za teroristu, ktorého sa podarilo zadržať v roku 2014.

 

Útoky anarchistov z hnutia Revolučný boj, medzi ktoré patrí aj vypálenie rakety na americké veľvyslanectvo v Aténach z roku 2007, si doposiaľ nevyžiadali nijaké obete na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies