Chystáte sa na dovolenku do Chorvátska? Pozor, za toto môžete dostať nepríjemnú pokutu!

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 11:49 • 2 min
Chystáte sa na dovolenku do Chorvátska? Pozor, za toto môžete dostať nepríjemnú pokutu!

Možno vás prekvapí, aké nariadenia vydali pre dovolenkárov na tento rok obľúbené chorvátske letoviská.

slovakia

left justify in out

Čas dovoleniek sa pomaly blíži. Možno aj vy už máte naplánovanú tú svoju. Pokiaľ sa chystáte do jednej z najobľúbenejších destinácií Slovákov, mali by ste venovať pozornosť novým pravidlám, ktoré zavádzajú viaceré mestá. Inak by vás to mohlo vyjsť draho.

 

Nesmieme zabúdať na to, že hoci sú jednotlivé chorvátske mestá počas letnej sézony plné zahraničných turistov, stále tu žijú aj miestni obyvatelia, ktorí počas toho, ako si my vychutnávame oddych, vedú úplne bežný pracovný i rodinný život. Práve oni sú dôvodom toho, prečo sa mnohé letoviská rozhodli zaviesť viacero opatrení obmedzujúcich nevhodné správanie turistov.

 

Napríklad mesto Split vydalo tento rok brožúru, ktorou ľudí na návštevu mesta pozýva, no zároveň vypichuje viacero pravidiel, ktoré musí dodržať ten, kto sa chce vyhnúť problémom a pokutám. Žiada ich, aby rešpektovali nočný kľud, aby akceptovali poobednú siestu, ale aj to, aby sa v uliciach mesta nepohybovali len v plavkách a bez tričiek, pretože za to hrozí dokonca pokuta vo výške 1000 kun.

 

Napríklad na ostrove Hvar hrozí pokuta okrem toho aj za požívanie alkoholu a opitosť na verejnosti. Na Zadare sa zasa platí mastná pokuta aj za nudizmus, respektíve opaľovanie sa bez vrchného dielu plaviek (v prípade dám), a to aj na balkónoch, ktoré je možné vidieť z ulice.

 

Výšky pokút v jednotlivých regiónoch sa líšia, no ani jedna by vás rozhodne nepotešila. Preto, pokiaľ sa v lete chystáte k takzvanému "slovenskému moru", myslite na to, vyhnete sa zbytočnému plateniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies