Chystáte sa do Francúzska? Pozor na štrajky dopravcov

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 15:02 • 2 min
Chystáte sa do Francúzska? Pozor na štrajky dopravcov

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR upozorňuje na svojej internetovej stránke cestujúcich do Francúzska na dopravné obmedzenia v dôsledku štrajkov.

slovakia

left justify in out

"Napriek začatiu Majstrovstiev Európy 2016 vo futbale pokračuje štrajk železničiarov (SNCF), aj keď v obmedzenej miere. V deň otvorenia Majstrovstiev Európy 2016 - 10. júna bude štrajkovať 7,9 percenta zamestnancov, čo obmedzí počet premávajúcich vlakov cca o rovnaké percento," informuje ministerstvo.

 

Ďalej uvádza, že v sobotu 11. júna sa začína štrajk 25 percent pilotov spoločnosti Air France, ktorý potrvá do utorka 14. júna. V dôsledku toho bude v sobotu 20 až 30 percent letov Air France zrušených. Nevylučuje sa, že v priebehu ďalších dní sa zruší až 50 percent letov spoločnosti.

 

"Čerpacie palivové stanice sú od 8. júna opäť v plnej prevádzke na celom území Francúzska," píše sa na stránke.

 

Rezort diplomacie odporúča občanom Slovenskej republiky, aby pred vycestovaním na futbalové majstrovstvá Európy využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na jeho internetovej stránke, nezabudli na uzavretie komerčného cestovného poistenia a zachovali zvýšenú opatrnosť, osobitne na miestach s veľkou koncentráciou osôb.

 

Vo Francúzsku je vyhlásený výnimočný stav na celom území krajiny, platný do konca júla 2016 z dôvodu aktuálnej bezpečnostnej situácie a vysokej hrozby teroristických útokov. Na celom území krajiny budú zvýšené bezpečnostné opatrenia, predovšetkým na miestach s vysokou koncentráciou turistov, akými sú letiská, vlakové stanice, fan-zóny (s kapacitou 7000 – 120.000) či štadióny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies