Chystá ukrajinská armáda útok na Donbas? V okolí rozmiestnila vyše 45-tisíc vojakov

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 06:35 • 2 min
Chystá ukrajinská armáda útok na Donbas? V okolí rozmiestnila vyše 45-tisíc vojakov

MOSKVA - Ukrajinská armáda rozmiestnila v Donbase približne 1000 delostreleckých jednotiek a raketových systémov a vyše 45.000 vojakov, informoval v nedeľu hovorca ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Počet ukrajinských vojakov koncentrovaných pozdĺž línie kontaktu v Donbase je porovnateľný s tým, čo vlani na jar pred útočnou operáciou: ide o vyše 45.000 vojakov, približne 3500 rôznych zbraní vrátane zhruba 1000 delostreleckých jednotiek a raketových systémov," citovala Basurina agentúra TASS.

 

Ministerstvo obrany DĽR ešte predtým uviedlo, že ukrajinská armáda tajne rozmiestňuje raketové systémy Grad pri meste Kosťantynivka, vzdialenom 55 kilometrov od Donecka. Opätovné nasadenie vojenskej techniky a vojakov podľa DĽR znamená, že Kyjev vytvára útočnú skupinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies