Chybný panelový rozvádzač prinútil B787 núdzovo pristáť

NETKY.SK • 12 November 2010, 13:16 • 2 min
Chybný panelový rozvádzač prinútil B787 núdzovo pristáť

Chybný panelový rozvádzač prinútil B787 núdzovo pristáť

slovakia

left justify in out

img

Chybný panelový rozvádzač v testovacom lietadle Boeingu B787 Dreamliner prinútil v utorok (9.11.) jeho posádku, aby núdzovo pristála na letisku v texaskom Larede. Rozvádzač zapálil izolačný materiál. Vo štvrtok (11.11.) to uviedlo vedenie Boeingu. Pôvodne sa uvádzalo, že núdzové pristátie vyvolal požiar jedného z testovacích zariadení, ktoré nieslo lietadlo na palube.
      Boeing zastavil na neurčito všetky skúšobné lety svojich šiestich testovacích dreamlinerov. Kedy ich obnoví, to nie je zatiaľ známe. Lietadlá absolvujú komplex testovacích letov, ktoré sú potrebné na získanie povolenia od úradov na ich nasadenie do civilnej prepravy osôb.
      Koncern vo štvrtok tiež potvrdil, že zákazníci, ktorých konkrétne neuviedol, zrušili po incidente nad Texasom objednávky na osem B787. Zákazníci ich však chcú ešte stále kúpiť 850.
      Analytici sa domnievajú, že dym v pilotnej kabíne v skúšanom stroji zrejme spôsobí oneskorenie odovzdania prvého lietadla All Nippon Airways. Odovzdávka je ešte stále naplánovaná na prvý štvrťrok budúceho roku. Boeing s ňou mešká už takmer tri roky.

Zdroj: TASR/Financial Times Deutschland



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies