Chyba v zákone takmer umožnila tehotným ženám beztrestne vraždiť: Všimli si to až po jeho odhlasovaní

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 12:33 • 2 min
Chyba v zákone takmer umožnila tehotným ženám beztrestne vraždiť: Všimli si to až po jeho odhlasovaní

NEW HAMPSHIRE - V USA omylom odhlasovali zákon, ktorý by tehotným ženám povoľoval vraždiť.

slovakia

left justify in out

Ženy v štáte New Hampshire sa hromadne búrili proti zákonu, ktorý sa týkal budúcich mamičiek a ich nenarodených detí. Jeho interpretácia bola vraj sporná. Zákonodarcovia sa preto rozhodli predpis novelizovať. Omylom sa im však podarilo niečo mimoriadne kontroverzné. Schválená legislatíva by totiž umožňovala tehotným ženám vraždiť.

 

Predmetná časť zákona hovorila o možnosti potratov. Malo v ňom byť uvedené, že tehotné ženy môžu ísť na potrat bez toho, aby za to boli stíhané. Namiesto toho sa však nedopatrením odhlasovalo, že tehotné ženy a lekári môžu vykonať vraždu, zabitie, vraždu z nedbalosti alebo napomáhať pri samovražde.

 

Túto „malú“ chybičku si však všimli až po tom, čo bol zákon odhlasovaný. Z tohto dôvodu sa celý proces bude musieť zopakovať znova. „Nikto z nás nehlasoval za to, aby bolo vraždenie beztrestné. Nebolo to zámerom,“ vyhlásil republikán Dick Hinch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies