Chyba sa stala, systém je však funkčný, povedal Kažimír

NETKY.SK • 3 August 2015, 12:07 • 2 min
Chyba sa stala, systém je však funkčný, povedal Kažimír

BRATISLAVA - Chyba sa stala, o nefunkčnosti systému však nemôže byť ani reči. Uviedol to minister financií Peter Kažimír v reakcii na situáciu na finančnej správe, ktorá exportovala pre zdravotné poisťovne a Sociálnu poisťovňu chybné dáta, na základe ktorých vyhotovovali ročné zúčtovanie zdravotného poistenia, resp. výpočty výšky sociálnych odvodov pre samostatne zárobkovo činné osoby.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol Kažimír vo vyhlásení, celú situáciu od začiatku pozorne sleduje a ešte minulý týždeň požiadal prezidenta finančnej správy o komplexnú informáciu o riešení vzniknutej situácie. Správa by mala byť následne odprezentovaná poslancom parlamentu na prvom riadnom rokovaní finančného výboru.


Minister pritom zopakoval piatkové slová šéfa finančnej správy Františka Imreczeho, podľa ktorého je informačný systém finančnej správy plne funkčný. Nedostatky, ktoré avizovala Sociálna poisťovňa, boli podľa Kažimíra už odstránené a rovnako by mali byť odstránené už aj nezrovnalosti v údajoch pre zdravotné poisťovne.


„Nikto - a ja už vôbec nie - nemá záujem nič zatajovať, ani skrývať. Preto som vedeniu finančnej správy nariadil pripraviť detailnú správu o tejto situácii, ktorá bude k dispozícii nielen poslancom národnej rady, ale aj verejnosti,“ konštatoval Kažimír s tým, že ho „úprimne mrzí“, ak nastal pre živnostníkov akýkoľvek diskomfort.  „Treba si vedieť priznať chybu a tá sa naozaj stala, ale v žiadnom prípade nemôžeme hovoriť o nefunkčnosti systému, alebo systémovom zlyhaní, ako tomu bolo na začiatku roku 2012 v prípade neslávne známeho KONS-u,“ vyhlásil minister financií Peter Kažimír.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies