Chyba na facebooku odhalila milióny fotografií

NETKY.SK • 14 December 2018, 17:49 • 2 min
Chyba na facebooku odhalila milióny fotografií

NEW YORK - Spoločnosť Facebook našla softvérovú chybu, ktorá odhalila viac ako 6 miliónov fotiek používateľov po celom svete. Podarilo sa to počas kampane "Je to tvoj facebook" v parku Bryant.

slovakia

left justify in out

Správa hovorí o tom, že na viac ako 12 dní malo niekoľko mobilných aplikácii malo prístup k osobným fotkám jednotlivých profilov.

 

"Keď niekto dostane povolenie k fotkám, zvyčajne povolíme danej aplikácii iba prístup k časovej osi V tomto prípade však chyba spôsobila, že nebol problém sa dostať aj k iným súborom," vyjadrila sa spoločnosť.

 

img

 

Okrem toho, že vývojári umožnili prístup k fotografiám na časovej osi používateľa, umožnili prístup k fotografiám uverejneným v príbehoch aj v profile. Tiež im umožnili vidieť fotografie, ktoré ľudia nahrali, ale neboli zverejnené na Facebooku, napríklad ak začali písať príspevok, ale nedokončili ho.

 

Spoločnosť Facebook sa zaviazala, že chybu sa pokúsi v čo najkratšom čase odstrániť a dopredu sa ospravedlňuje všetkým postihnutým osobám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies