Chyba na burze Coinbase umožňovala kradnúť neobmedzené množstvo Etherea

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 18:15 • 2 min
Chyba na burze Coinbase umožňovala kradnúť neobmedzené množstvo Etherea

SAN FRANCISCO – Americká burza Coinbase venovala holandskej spoločnosti VI Company 10.000 dolárov ako odmenu za to, že našla chybu v inteligentných kontraktoch. Tá umožňovala používateľom ukradnúť toľko Etherea, koľko by sa im zachcelo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť VI Company oznámila túto chybu burze Coinbase ešte 27.decembra minulého roku a týkala sa využitia inteligentnej zmluvy, ktorá zahŕňala chybnú peňaženku.

 

Používatelia boli technicky schopní pripísať si neobmedzený kredit v kryptomene Ethereum (ETH). "Použitím inteligentnej zmluvy na distribúciu Etherea cez niekoľko peňaženiek môžete manipulovať so zostatkom na vašom Coinbase účte," uviedla VI Company vo svojej správe. "Ak jedna z interných transakcií v inteligentnej zmluve zlyhá všetky predchádzajúce transakcie budú vrátené. Na burze Coinbase však tieto transakcie nebudú zrušené, čo znamená, že niekto by si mohol pridať toľko Etherea na účet, koľko by len chcel."

 

img

 

Burza Coinbase čelila pretrvávajúcim technickým ťažkostiam takmer po celý rok. Približne v polovici roku 2017 zaznamenala burza hromadný príliv nových používateľov a dostala sa tak na hranice svojich technických možností. To viedlo k oneskoreným a chýbajúcim platbám, výpadkom systému a ďalším problémom.

 

Napriek sľubom, že sa zvýši výkon a kapacita burzy, bola reakcia na chybu, ktorá mohla technicky vytvoriť miliardy dolárov v kryptomene Ethereum, dosť pomalá. Coinbase vyriešila tento obrovský problém až mesiac po pôvodnej správe od holandskej spoločnosti, teda 26. januára.

 

img

 

"Analýza problému naznačila len náhodnú stratu pre Coinbase a žiadne pokusy o systematické využívanie tejto chyby," uvádza sa v stanovisku burzy.

 

Diery podobného typu sa objavili aj v iných spoločnostiach, ktoré sa zaoberajú kryptomenami. V januári sa na stránkach spoločnosti Overstock.com objavila chyba, ktorá používateľom umožnila zaplatiť a požiadať o refundáciu platby v Bitcoinoch (BTC) alebo v Bitcoin Cash (BCH). Mnohí ľudia tak mohli ušetriť nemalé peniaze alebo mať obrovské zisky. Spoločnosť Overstock používa obchodnú integráciu API burzy Coinbase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies