Chuťovky z pečiva

NETKY.SK • 27 Február 2017, 09:00 • 2 min
Chuťovky z pečiva

BRATISLAVA - Dali by ste si niečo rýchle a dobré? Ak ste milovníkom pečiva nechajte sa inšpirovať našimi receptami.

slovakia

left justify in out

Už ste zažili pocit, že neviete čo prichystať na raňajky alebo večeru? Prípadne ste večer rozmýšľali, čo pripraviť sebe alebo svojmu partnerovi, svojim deťom na desiatu do práce alebo do školy? Už nemusíte rozmýšľať, urobili sme to za Vás.

 

Rožky so slaninou a syrom

 

Suroviny:

Cesto: 2 PL masti, 250 ml vlažného mlieka, 4 PLvody, 3 PL zemiakovej kaše v prášku, 50 g žitnej chlebovej múky, 600 g hladké múky, 1 ČL cukru, 3 ČL sušeného droždia, 2 ČL soli

Na potretie: 5 PL oleja, 1 PL grilovacieho korenia

Na dokončenie: plátky anglickej slaniny, strúhaný syr

 

Príprava receptu: Všetky suroviny na cesto zmiešame a necháme vykysnúť. Hotové cesto rozdelíme na 16 kúskov, ktoré rozvalkáme do tvaru trojuholníka a zrolujeme aby sme vytvorili rožok. Rožky preložíme na plech, na ktorom je papier na pečenie a potrieme pripravenou zmesou na potretie. Následne na každý rožok dáme slaninu a posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.

 

obrazok

 

Pizza chlebíčky

 

Suroviny: chlieb, olej, paprika, klobása, slanina,vajce, mozzarella

 

Príprava receptu: Striedku chleba opatrne vykrojíme tak aby nám zostala iba kôrka. Na rozpálenom oleji opečieme papriku, klobásu a slaninu. Pripravenú zmes dáme na stranu panvice a položíme na ňu chlieb. Zalejeme vajíčkom, v ktorom sme rozmiešali nastrúhanú mozzarellu. Vykrojenú striedku chleba položíme na vyliate vajce. Opekáme z oboch strán do zlatista.

 

obrazok

 

Párty sendvič

 

Suroviny: guľatý chlieb, šunka, majonéza, zelený šalát, horčica, slanina, syr, špenát, paradajka

 

Príprava receptu: Vrch chleba odrežeme a vydlabeme celú vnútro. Chleba naplníme natrhanou šunkou, potrieme majonézou, poukladáme čerstvé špenátové listy, následneme uložíme paradajku a posypeme nastrúhaným syrom. Na to uložíme polovicu z vydlabaného chleba. Následne pokladieme slaninu, ktorú sme pred tým opiekli, strúhaný syr a listy šalátu. Chleba uzavrieme odrezaným vrchom a zabalíme do alobalu. Takto naplnený chlieb zaťažíme niečím ťažkým na minimálne hodinu. Po hodine chleba napicháme ozdobnými špáradlami a krájame ako tortu.

 

obrazok

 

Plnené sendviče

 

Suroviny: toustový chlieb, šunka, paradajka, šampiňóny, vajce, syr, olej, soľ, korenie, pažítka

 

Príprava receptu: Šampiňóny udusíme na lyžicke oleja. Z chleba vyrežeme striedky aby nám zostala iba kôrka. Na jeden nevyrezaný chlieb položíme vyrezaný a vnútro zaplíme šampiňónmi, paradajkami, osolíme, okoreníme a zasypeme nastrúhaným syrom. Na ďalšie chleby polžíme plátky šunky a opäť na ne pokladnieme chleby, z ktorých sme vykrojili striedku. Naplíme paradajkou, na ktorú rozklepneme vajce, osolíme a okoreníme. Takto pripravené chleby dáme zapiecť do rúry. Po dopečení ozdobíme pažítkou.

 

obrazok

 

Monte Cristo
 

Suroviny: toustový chlieb, horčica, majonéza, šunka, syr, vajce, mlieko, soľ, maslo

 

Príprava receptu: Všetky kúsky toustového chleba potrieme horčicou a majonézou. Na dva plátky položíme šunku a syr a zakryjeme druhým kúskom chleba. Vajíčko a mlieko rozmiešame vidličkou v miske, osolíme podľa chuti a ešte raz premiešame. Na rozpálenej panvici necháme rozpustiť 2 lyžice masla, chlebíček obalíme vo vajíčkovej hmote a smažíme z oboch strán dozlatista.

 

 

obrazok

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies