BRATISLAVA - Dali by ste si niečo rýchle a dobré? Ak ste milovníkom pečiva nechajte sa inšpirovať našimi receptami.
Už ste zažili pocit, že neviete čo prichystať na raňajky alebo večeru? Prípadne ste večer rozmýšľali, čo pripraviť sebe alebo svojmu partnerovi, svojim deťom na desiatu do práce alebo do školy? Už nemusíte rozmýšľať, urobili sme to za Vás.
Rožky so slaninou a syrom
Suroviny:
Cesto: 2 PL masti, 250 ml vlažného mlieka, 4 PLvody, 3 PL zemiakovej kaše v prášku, 50 g žitnej chlebovej múky, 600 g hladké múky, 1 ČL cukru, 3 ČL sušeného droždia, 2 ČL soli
Na potretie: 5 PL oleja, 1 PL grilovacieho korenia
Na dokončenie: plátky anglickej slaniny, strúhaný syr
Príprava receptu: Všetky suroviny na cesto zmiešame a necháme vykysnúť. Hotové cesto rozdelíme na 16 kúskov, ktoré rozvalkáme do tvaru trojuholníka a zrolujeme aby sme vytvorili rožok. Rožky preložíme na plech, na ktorom je papier na pečenie a potrieme pripravenou zmesou na potretie. Následne na každý rožok dáme slaninu a posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Pizza chlebíčky
Suroviny: chlieb, olej, paprika, klobása, slanina,vajce, mozzarella
Príprava receptu: Striedku chleba opatrne vykrojíme tak aby nám zostala iba kôrka. Na rozpálenom oleji opečieme papriku, klobásu a slaninu. Pripravenú zmes dáme na stranu panvice a položíme na ňu chlieb. Zalejeme vajíčkom, v ktorom sme rozmiešali nastrúhanú mozzarellu. Vykrojenú striedku chleba položíme na vyliate vajce. Opekáme z oboch strán do zlatista.
Párty sendvič
Suroviny: guľatý chlieb, šunka, majonéza, zelený šalát, horčica, slanina, syr, špenát, paradajka
Príprava receptu: Vrch chleba odrežeme a vydlabeme celú vnútro. Chleba naplníme natrhanou šunkou, potrieme majonézou, poukladáme čerstvé špenátové listy, následneme uložíme paradajku a posypeme nastrúhaným syrom. Na to uložíme polovicu z vydlabaného chleba. Následne pokladieme slaninu, ktorú sme pred tým opiekli, strúhaný syr a listy šalátu. Chleba uzavrieme odrezaným vrchom a zabalíme do alobalu. Takto naplnený chlieb zaťažíme niečím ťažkým na minimálne hodinu. Po hodine chleba napicháme ozdobnými špáradlami a krájame ako tortu.
Plnené sendviče
Suroviny: toustový chlieb, šunka, paradajka, šampiňóny, vajce, syr, olej, soľ, korenie, pažítka
Príprava receptu: Šampiňóny udusíme na lyžicke oleja. Z chleba vyrežeme striedky aby nám zostala iba kôrka. Na jeden nevyrezaný chlieb položíme vyrezaný a vnútro zaplíme šampiňónmi, paradajkami, osolíme, okoreníme a zasypeme nastrúhaným syrom. Na ďalšie chleby polžíme plátky šunky a opäť na ne pokladnieme chleby, z ktorých sme vykrojili striedku. Naplíme paradajkou, na ktorú rozklepneme vajce, osolíme a okoreníme. Takto pripravené chleby dáme zapiecť do rúry. Po dopečení ozdobíme pažítkou.
Monte Cristo
Suroviny: toustový chlieb, horčica, majonéza, šunka, syr, vajce, mlieko, soľ, maslo
Príprava receptu: Všetky kúsky toustového chleba potrieme horčicou a majonézou. Na dva plátky položíme šunku a syr a zakryjeme druhým kúskom chleba. Vajíčko a mlieko rozmiešame vidličkou v miske, osolíme podľa chuti a ešte raz premiešame. Na rozpálenej panvici necháme rozpustiť 2 lyžice masla, chlebíček obalíme vo vajíčkovej hmote a smažíme z oboch strán dozlatista.
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies