Chutná bratislavská roštenka

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 13:00 • 2 min
Chutná bratislavská roštenka

Suroviny pre 4 osoby: 500 g hovädzej roštenky, 40 g údenej slaniny, tuk na vyprážanie, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malý zeler, mletá červená paprika,1 bobkový list, cukor, mleté čierne korenie, soľ, 40 g hladkej múky , 1 cibuľa, 1,5 dcl kyslej smotany, 1 dcl bieleho vína, horčica

slovakia

left justify in out

Príprava:

Vykostenú roštenku nakrájame  na 4 plátky, okraje narežeme, osolíme, okoreníme z oboch strán a opečieme na rozpálenom tuku. Vyberieme na tanier. Na tuk pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu na kolieska, koreňovú zeleninu na kocky a opražíme. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou,  pridáme bobkový list, 1 malú lyžičku cukru, horčice a vložíme späť roštenky. Dusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a krátko povaríme. Po dokončení šťavu zjemníme bielym vínom. Ako prílohu podávame varené zemiaky, alebo ryžu.

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies