Chung oficiálne oznámil, že vzdal kandidatúru na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 26 Október 2015, 12:15 • 2 min
Chung oficiálne oznámil, že vzdal kandidatúru na post prezidenta FIFA

ŽENEVA - Juhokórejčan Chung Mong Joon v pondelok oficiálne oznámil, že sa vzdal kandidatúry na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Chung tento krok zdôvodnil "nespravodlivou sankciou" od FIFA, ktorú pred pár dňami obvinil zo sabotáže jeho kandidatúry na post prezidenta organizácie. Súdna komora Etickej komisie FIFA potrestala juhokórejského funkcionára šesťročným zákazom činnosti a pokutou vo výške 100-tisíc švajčiarskych frankov. Tým mu znemožnila uchádzať sa o post prezidenta po Seppovi Blatterovi vo voľbách, ktoré by sa mali uskutočniť 26. februára 2016.

 

Bývalého viceprezidenta federácie uznali vinným z porušenia etického kódexu v súvislosti s udelením organizovania majstrovstiev sveta v rokoch 2018 a 2022 Rusku a Kataru.

 

"Pre nespravodlivé sankcie etickej komisie som zmeškal termín 26. október na podanie prihlášky do volieb. Takže sa musím oficiálne vzdať kandidatúry v prezidentských voľbách FIFA," uviedol Chung v komuniké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies