Chung obvinil FIFA zo zámernej sabotáže jeho kandidatúry

NETKY.SK • 21 Október 2015, 12:53 • 2 min
Chung obvinil FIFA zo zámernej sabotáže jeho kandidatúry

ZÜRICH - Chung Mong Joon v stredu obvinil Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) zo sabotáže jeho kandidatúry na post prezidenta organizácie.

slovakia

left justify in out

Súdna komora Etickej komisie FIFA potrestala juhokórejského funkcionára šesťročným zákazom činnosti a pokutou vo výške 100-tisíc švajčiarskych frankov. Tým mu znemožnila uchádzať sa o post prezidenta po Seppovi Blatterovi vo voľbách, ktoré by sa mali uskutočniť 26. februára 2016. Chung sa chce proti verdiktu odvolať a ak súd v Zürich rozhodne do pondelka v jeho prospech, ešte stihne podať prihlášku do volieb.

 

"Nemôžem kandidovať pre nespravodlivé sankcie, no nemôžem sa proti sankciám odvolať, pretože nemám zdôvodnené rozhodnutie od Etickej komisie FIFA, ktoré mi doteraz odmietajú poslať. Stále tak sabotujú moju kandidatúru na prezidenta," vyhlásil s tým, že trest dostal už pred dvoma týždňami. Bývalého viceprezidenta federácie uznali vinným z porušenia etického kódexu v súvislosti s udelením organizovania majstrovstiev sveta v rokoch 2018 a 2022 Rusku a Kataru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies