Chung Mong-joon oficiálne oznámil kandidatúru na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 17 August 2015, 10:51 • 2 min
Chung Mong-joon oficiálne oznámil kandidatúru na post prezidenta FIFA

PARÍŽ - Juhokórejčan Chung Mong-joon sa bude uchádzať o post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Čestný viceprezident FIFA svoju kandidatúru oficiálne oznámil v pondelok. V prípade zvolenia chce, aby sa organizácia po korupčnom škandále očistila zvnútra.

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa cťou oznámiť moju kandidatúru," povedal Chung Mong-joon na tlačovej konferencii v Paríži. Podľa vlastných slov chce byť "krízovým manažérom a reformátorom". Kampaň plánuje založiť na návrate k tradičným hodnotám futbalu. Nedávno pred novinármi vyhlásil, že sa domnieva, že federácia sa stala skorumpovanejšou po jeho odchode z funkcie viceprezidenta v roku 2011.

 

Voľby nového šéfa svetového futbalu sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu. O post prezidenta FIFA sa s určitosťou bude uchádzať aj terajší šéf UEFA a majster Európy z roku 1984 Francúz Michel Platini. Kandidovať by mohol aj jordánsky princ Ali bín Al-Hussein, ktorý v májových voľbách prehral so Švajčiarom Seppom Blatterom. Ten pár dní po svojom znovuzvolení rezignoval na svoj post po vypuknutí rozsiahleho korupčného škandálu. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies