Chung Mong-joo požaduje dočasnú správu nad vedením FIFA

NETKY.SK • 29 September 2015, 13:29 • 2 min
Chung Mong-joo požaduje dočasnú správu nad vedením FIFA

ZÜRICH - Kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Chung Mong-joon vyhlásil, že strešný orgán svetového futbalu je v kríze a potrebuje dočasnú správu nad vedením organizácie.

slovakia

left justify in out

Kórejčan navrhol vytvorenie špeciálnej krízovej komisie, ktorá dočasne preberie povinnosti exekutívy FIFA.

 

Podľa Chunga FIFA nemôže fungovať bez spoľahlivého vedenia. Odstupujúci prezident Sepp Blatter je podozrivý z korupcie a čelí kriminálnemu vyšetrovaniu, generálny sekretár Jerome Valcke má pozastavenú činnosť vo funkcii a vyšetruje ho etická komisia FIFA. "Pod tiahou týchto skutočností, FIFA by mala čo najskôr zorganizovať mimoriadny míting exekutívy a potom aj kongres. Špeciálna komisia by mala zabezpečiť riadny chod sekretariátu FIFA," uviedol Chung vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

 

Okrem Chunga na post prezidenta FIFA kandidujú aj súčasný šéf UEFA Michel Platini a jeden z aktuálnych viceprezidentov FIFA, jordánsky princ Ali bin al-Hussein. Voľby sa uskutočnia na budúci rok 26. februára v Zürichu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies