Chudobe, konfliktom a diskriminácii čelí polovica detí sveta

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 07:10 • 2 min
Chudobe, konfliktom a diskriminácii čelí polovica detí sveta

WASHINGTON - Viac než polovicu detí sveta, teda vyše 1,2 miliardy, ohrozuje chudoba, vojenské konflikty alebo diskriminácia.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v najnovšej zverejnenej správe medzinárodnej organizácie Save the Children. Organizácia podporuje deti v rozvojových krajinách.

 

Organizácia so sídlom v Londýne, ktorá správu zverejnila pred piatkovým medzinárodným dňom detí (MDD), tvrdí, že viac než 153 miliónov detí žije v krajinách, kde čelia všetkým trom uvedeným hrozbám.

 

Od vlaňajška sa situácia detí zlepšila v 95 zo 175 krajín, avšak v približne 40 štátoch sa podmienky pre ne naopak výrazne zhoršili. Index predmetnej organizácie skúma udalosti, ktoré "okrádajú deti o detstvo", vrátane podvýživy, skorého tehotenstva, vylúčenia zo vzdelávacieho procesu, detskej práce, nútených sobášov či extrémneho násilia.

 

Najlepšie podmienky pre život majú deti v Singapure, Slovinsku, Nórsku, Fínsku a Švédsku, uvádza sa v správe Save the Children. Medzi posledné krajiny v tomto hodnotení patria štáty západnej a centrálnej Afriky, pričom posledné miesto patrí Nigeru.

 

Organizácia tiež uvádza, že 240 miliónov detí žije v krajinách postihnutých vojnovými konfliktami a nestabilnou situáciou. 30 percent krajín zahrnutých na indexe je charakteristických diskrimináciou dievčat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies