Christopher Plummer si zahrá vo filme o Vianočnej kolede

NETKY.SK • 9 November 2016, 09:45 • 2 min
Christopher Plummer si zahrá vo filme o Vianočnej kolede

BRATISLAVA - Kanadský herec Christopher Plummer sa predstaví v pripravovanej snímke The Man Who Invented Christmas o vzniku slávnej novely Vianočná koleda anglického spisovateľa Charlesa Dickensa. Novinka britského režiséra Bharata Nalluriho bude adaptáciou rovnomennej knihy Lesa Standiforda z roku 2008.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatšesťročný Plummer stvárni lakomca Ebenezera Scroogea, hlavnú postavu spomínanej Vianočnej koledy. Samotného Dickensa si zahrá Dan Stevens, v úlohe spisovateľovho otca sa zas predstaví Jonathan Pryce. Autorkou scenára je Susan Coyne, začiatok nakrúcania je naplánovaný na december, pričom do kín by sa snímka mala dostať budúci rok.

 

Arthur Christopher Orme Plummer odštartoval hereckú kariéru v 50. rokoch, pričom jeho filmovým debutom bola dráma Stage Struck (1958). Neskôr účinkoval aj v snímkach Nikto večne neuteká (1968), Bitka o Britániu (1969), Muž, ktorý chcel byť kráľom (1975), Očitý svedok (1981), Muž, ktorý vedel priveľa (2000), Čistá duša (2001), The Last Station (2009), Muži, ktorí nenávidia ženy (2012) alebo Danny Collins (2015). Na svojom konte má množstvo ocenení, medzi ktorými nechýbajú Oscar, Zlatý glóbus, cena BAFTA a Critics' Choice Award za vedľajšiu rolu vo filme Začiatky (2010).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies