Christoph Waltz bude mať hviezdu na Chodníku slávy

NETKY.SK • 24 November 2014, 07:41 • 2 min
Christoph Waltz bude mať hviezdu na Chodníku slávy

BRATISLAVA - Rakúsko-nemecký herec Christoph Waltz bude mať hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

slovakia

left justify in out

Ceremoniál sa bude konať 1. decembra, pričom hviezdu pre 58-ročného rodáka z Viedne odhalí americký filmár Quentin Tarantino. Waltzova hviezda bude mať poradové číslo 2536.

 

Christoph Waltz sa preslávil vďaka snímke Nehanební bastardi (2009) spomínaného režiséra Quentina Tarantina, kde si zahral zákerného, inteligentného a rafinovaného príslušníka SS Hansa Landu, známeho tiež ako "Lovec židov". Za svoj výkon získal množstvo cien, medzi ktorými nechýbalo ocenenie pre najlepšieho herca na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, BAFTA, Zlatý glóbus, Screen Actors Guild Award a Oscar. Ako povedal Tarantino, Waltz bol pre jeho film kľúčový. "Keby som nenašiel niekoho takého dobrého ako je Christoph, možno by som nenakrútil Nehanebných bastardov," vyhlásil. Po tomto úspechu sa Waltzovi hrnuli ďalšie ponuky a objavil sa v snímkach The Green Hornet (2011), Traja mušketieri (2011), Voda pre slony (2011) či Carnage (2011). Koncom roka 2012 mal premiéru western Divoký Django (2012), ktorý je jeho ďalšou spoluprácou s Quentinom Tarantinom. Za stvárnenie postavy Kinga Schultza v tejto snímke získal už druhého Oscara a tiež ďalší Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Najbližšie sa Waltz predstaví v komédii Šéfovia na zabitie 2, ktorá sa dostane do slovenských kín 27 novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies