Christine Lagardeová vyzvala na ukončenie neistoty spojenej s brexitom

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 10:09 • 2 min
Christine Lagardeová vyzvala na ukončenie neistoty spojenej s brexitom

PEKING - Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová vyzvala na ukončenie neistoty vyplývajúcej z toho, že Británia odhlasovala svoj odchod z Európskej únie. Uviedla pritom, že táto neistota utlmuje globálny ekonomický rast.

slovakia

left justify in out

Lagardeová sa takto vyjadrila v piatok po schôdzke s čínskym premiérom Li Kche-čchiangom a predstaviteľmi Svetovej banky, Svetovej obchodnej organizácie a iných organizácií pred víkendovým stretnutím ministrov financií organizácie G20.

 

"Naše prvé a okamžité odporúčanie je, aby sa táto neistota súvisiaca s podmienkami brexitu odstránila tak rýchlo, ako je to možné, aby sme poznali podmienky obchodu a spôsob, ktorým bude Veľká Británia naďalej pôsobiť v globálnej ekonomike," povedala Lagardeová na tlačovej konferencii. MMF zredukoval svoju prognózu rastu globálnej ekonomiky v tomto roku o 0,1 percentuálneho bodu na 3,1 % pre turbulencie, ktoré nastali po britskom referende, konštatovala Lagardeová.

 

Podľa šéfky MMF pred britským hlasovaním o odchode z EÚ sa fond chystal zlepšiť prognózu rastu svetovej ekonomiky o 0,1 percentuálneho bodu vzhľadom na zlepšenie hospodárstiev Japonska, Číny a eurozóny. "Nanešťastie Veľká Británia sa rozhodla pre brexit," dodala Lagardeová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies