Christine Justino Cyborg odmietla dva titulové zápasy: Pri zhadzovaní hmotnosti skoro zomrela

NETKY.SK • 12 December 2016, 11:42 • 2 min
Christine Justino Cyborg odmietla dva titulové zápasy: Pri zhadzovaní hmotnosti skoro zomrela

LAS VEGAS - Dana White hovoril v poslednej časti relácie UFC Unfiltered o tom, že ženskej zápasníčke Cyborg ponúkli dva titulové zápasy a ona nezobrala ani jeden.

slovakia

left justify in out

"Pred mesiacom som ponúkol Cristine Cyborg titulový zápas v 145 librách. Mala 8 týždňov aby sa pripravila. Ale povedala, že nevie spraviť váhu, že nespraví tých 145 libier. Tak preto som jej ponúkol ešte jeden zápas tiež v 145 librách a tiež o titul v Brooklyne na UFC 208 ale odmietla aj túto ponuku. Povedala nie, na dva titulové zápasy v 145 librách. Dôvod bol, že by nespravila váhu. Joe Silva na to povedal, že ak nespraví váhu za 8 týždňov tak nepatrí do 145 librovej divízie."

 

Súperkou v prvom zápase by bola Holly Holmová. Jej sa nápad páčil a chcela aj zápasiť, ale jej tréner Mike Winkeljohn ju nakoniec od zápasu odhovoril. Tak napokon by aj ona odstúpila. Tak potom prišla do úvahy druhá súperka ktorou by bola holandská Germaine de Randamie ktorá hneď aj prikývla.

 

White ešte povedal, že s Cyborg pôvodne rátali v 135 librovej divízií a podľa plánov by mala mať zápas aj s Rondou Rouseyovou. Aby bolo všetko v poriadku s chudnutím UFC pre ňu najalo aj špecialistu na stravu Georgea Lockharta s ktorým Cyborg aj začala spolupracovať. Lenže chudnúť sa jej nedarilo. White to celé nechápal.

 

K situácií sa vyjadrila aj Cyborg pre MMAFighting.com:

"Keď som naposledy zhadzovala skoro som zomrela. Keď som sedela vo vani tak som si myslela, že tu teraz zomriem. Bolo to najťažšie chudnutie v mojom živote. Odborník na stravu George Lockhart ktorého zamestnalo pre mňa UFC neodviedol dobrú prácu s antikoncepiou ktorú mi naordinoval a hovoril, že mi pomôže. Ale chvalabohu sa mi podarilo schudnúť 24 libier za týždeň. Moje telo malo veľké zásoby vody. Naposledy som videla Lockhartta v šatni. Po zápase zmizol a spoluprácu sme ukončili.

 

Prvýkrát v živote som sa nevedela pred zápasom rozcvičiť lebo som bola taká slabá. Iba som sa modlila k bohu a išla do boja. Boh sa zasa postavil na moju stranu a zvíťazila som. Po zápase som prišla domov do rodného mesta, ale bolo mi strašne zle. Mama mi spravila čaj, ľahla som si a spala až do druhého dňa. Ako po každom zápase som išla na odbery krvi aby som zistila či je všetko v poriadku. Lenže sestričky mi nedokázali zobrať krv, lebo som ju mala takú hustú. Doktorka Ulisseia ma ešte ošetrovala 10 dní počas ktorých som sa cítila stále zle."

 

Po týchto skúsenostiach sa Cyborg rozhodla, že bude zápasiť iba váhu do 145 libier, ale aj tam potrebuje 12 týždňovú prípravu aby vedela bezpečne zaistiť svoju váhu. S Hollmovou teda by mala iba 8 týždňov a proti Randamieovej by mala zasa iba 10 týždňov tak to nakoniec vzdala.

 

Na koniec ešte dodala, že ďakuje svojím fanúšikom. A, že ju onedlho uvidia zápasiť vo svojej divízií kde je šampiónkou.

"Vy aj Boh ste ku mne oddaní. Koncom februára som pripravená zápasiť!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies