Christensen zlatý v slopestyle: "Som šokovaný"

NETKY.SK • 13 Február 2014, 13:25 • 2 min
Christensen zlatý v slopestyle: "Som šokovaný"

ROZA CHUTOR - Akrobatický lyžiar Joss Christensen (95,80 bodov) z USA získal zlatú medailu na ZOH v Soči v disciplíne slopestyle.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dominanciu amerických reprezentantov v premiérovej olympijskej disciplíne zvýraznil strieborný Gus Kenworthy (93,60) a bronzový líder Svetového pohára Nicholas Goepper (92,40).
      

Dvadsaťdvaročný olympijský víťaz Christensen triumfoval v rezorte Extrém Parku aj v kvalifikácii, pričom v nej ako jediný dostal známku cez 90 bodov. "Som šokovaný. Súčasne som nadšený z toho, že sme skončili vysoko spolu s mojimi priateľmi. Amerika, my sme to dokázali," povedal Christensen, ktorý pre USA vybojoval v Soči štvrtú zlatú medailu a celkovo desiatu. 
      

USA získali na zimnej olympiáde všetky medaily v jedenej disciplíne po tretí raz v histórii. Predtým sa to zámorským reprezentantom podarilo v mužskom krasokorčuľovaní v roku 1956 a snoubordingu na U-rampe v roku 2002. "Je to taký úspech, že nad tým neuvažujete ani v najlepšom sne. Ešte stále nemôžem uveriť tomu, že sa nám to podarilo," povedal tréner tímu USA Skogen Sprang.
      

Ďalší Američan Kenworthy síce vo finále v prvej jazde spadol, ale v druhom kole sa po kreatívnych skokoch katapultoval z desiatej priečky na druhú pozíciu. Goepper, ktorý bol najväčším kandidátom na zlato si vybojoval bronz už prvou finálovou jazdou, pretože druhé kolo sa mu nevydarilo. "Cítim sa neskutočne. Myslím, že dnes sme predviedli veci z lyžovanie, ktoré sa doteraz v našom športe nevideli. Takže som šťastný," skonštatoval Goepper.
      

Bronzový medailista z minuloročných majstrovstiev sveta v nórskom Vosse James Woods nastúpil napriek zraneniu boku, ale britský reprezentant sa musel uspokojiť s piatym miestom. Z 32 štartujúcich sa do dvanásťčlenného finále nepodarilo z najväčších favoritov kvalifikovať 19-ročnému Jesperovi Tjaderovi. Švédskemu borcovi, ktorý má v aktuálnom rebríčku Svetového pohára v slopestyle rovnaký počet bodov ako vedúci Goepper, išiel prvú jazdu príliš na istotu a v druhej sa zasa nevyhol pádu. Nakoniec obsadil s 61,00 bodmi konečné 24. miesto. 

      

Výsledky slopestyle - muži: 1. Joss Christensen (USA) 95,80 bodov, 2. Gus Kenworthy (USA) 93,60, 3. Nicholas Goepper (USA) 92,40, 4. Andreas Haatveit (Nór.) 91,80, 5. James Woods (V.Brit.) 86,60, 6. Henrik Harlaut (Švéd.) 84,40, 7. Aleksander Aurdal (Nór.) 81,80, 8. Russell Henshaw (Austr.) 80,40, 9. Bobby Brown (USA) 78,40, 10. Oystein Braaten (Nór.) 66,40.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona