Chris Martin navštívil pacientov trpiacich rakovinou

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 10:52 • 2 min
Chris Martin navštívil pacientov trpiacich rakovinou

LONDÝN - Anglický spevák Chris Martin navštívil pacientov trpiacich rakovinou v liečebnom centre The Christie v Manchestri.

slovakia

left justify in out

Frontman skupiny Coldplay si s kapelou YOU 62, ktorá pozostáva z personálu a pacientov nemocnice, zahral pieseň The Scientist. "Dnes som videl mladú kapelu s názvom YOU 62, s ktorou som si zahral pieseň The Scientist... Tie deti si prešli v živote skutočne ťažkými situáciami," podelil sa 39-ročný hudobník o svoju skúsenosť s niekoľkotisícovým davom počas neskoršieho koncertu Coldplay na manchesterskom Etihad Stadium.


Coldplay vznikli v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydali v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostali do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazali štúdiovkou A Rush Of Blood To The Head (2002), z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) či A Head Full Of Dreams (2015). Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, deväť BRIT Awards, šesť Q Awards či štyri Echo Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona