Chris Cornell vydá na jeseň album Higher Truth

NETKY.SK • 24 Máj 2015, 13:57 • 2 min
Chris Cornell vydá na jeseň album Higher Truth

BRATISLAVA - Americký hudobník Chris Cornell prezradil, že na jeseň plánuje vydať svoju štvrtú sólovú štúdiovku s názvom Higher Truth.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný frontman rockovej kapely Soundgarden o novej sólovke informoval po prvý raz v januári, keď na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zverejnil fotografiu z nahrávacieho štúdia. Názov ani termín vydania novinky však vtedy neuviedol.


Chris Cornell, vlastným menom Christopher John Boyle, je známy najmä ako spevák a gitarista spomínanej skupiny Soundgarden, s ktorou dosiaľ vydal šesť štúdioviek. Po jej rozpade v roku 1997 začal pracovať na sólovom materiáli a v roku 1999 vydal debutovú sólovku Euphoria Morning. V roku 2001 sa stal členom kalifornskej superskupiny Audioslave, ktorá svoje pôsobenie ukončila v roku 2007. Následne vydal ďalšie dve sólovky - Carry On (2007) a Scream (2009). Šestnásteho apríla 2010 odohrali Soundgarden comebackové vystúpenie v rodnom Seattli a v roku 2012 im vyšla zatiaľ posledná štúdiovka King Animal. Cornell má okrem toho na konte aj živú nahrávku Songbook (2011). Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies