Chris Cornell pracuje na novom albume

NETKY.SK • 18 Január 2015, 14:37 • 2 min
Chris Cornell pracuje na novom albume

PIEŠŤANY - Dvojica verejných diskusií o lokálnej mene, mestských včelách a komunitných záhradách sa uskutoční v stredu 21. a vo štvrtok 22. januára v centre Elektrárňa Piešťany.

slovakia

left justify in out

V kúpeľnom meste nimi bude pokračovať projekt neziskovej organizácie Živica Nevyšliapanou cestou, ktorý priniesol v minulom roku do Bratislavy a Zvolena tri nové komunitné záhrady a tri mestské včelnice a tiež lokálnu menu živec.
      

"Pozývame záujemcov inšpirovať sa a získať praktické rady ako založiť komunitnú záhradu vo svojom meste, osadiť včely na mestské strechy a ako mať vlastné lokálne peniaze," uviedol riaditeľ Živice Juraj Hipš. Cieľom projektu Nevyšliapanou cestou bolo preniesť úspešný model trvalo udržateľného spôsobu života v mestskom prostredí od švajčiarskeho partnera Urban AgriCulture Netz Basel pôvodne do Zvolena a Bratislavy. Verejnosť v ďalších mestách – okrem Piešťan aj v Banskej Bystrici, Žiline a Nitre má teraz príležitosť dozvedieť sa, ako sa projekt podaril a ako podobné aktivity zrealizovať vo svojej lokalite. Prvý deň je na programe stretnutie s tímom lokálnej meny živec a ekonóm, ktorý spolupracoval pri jej zavádzaní, nasledujúci deň sa uskutoční stretnutie s koordinátorkami komunitných záhrad a s profesionálnym včelárom Tomášom Blaškovičom. Podujatia začnú vždy o 18. hodine.
      

Živica je mimovládna nezisková organizácia, ktorá chce inšpirovať k zmene. Venuje sa vzdelávaniu, ekoporadenstvu, pôsobí v Bratislave, Zvolene a vo Vzdelávacom centre Zaježová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona