Chrípky v Prešovskom kraji ubudlo,počet chorých na mumps a žltačku stúpol!

NETKY.SK • 17 Október 2014, 17:32 • 2 min
Chrípky v Prešovskom kraji ubudlo,počet chorých na mumps a žltačku stúpol!

PREŠOV - V Prešovskom kraji v tomto týždni poklesol počet pacientov chorých na akútne respiračné ochorenia. Z 6 819 chorých spred týždňa sa znížil stav na 6 643.

slovakia

left justify in out

Aj chorých na chrípku je menej, a to o 92 prípadov. Pre vysokú absenciu detí museli dočasne zavrieť jednu základnú školu v okrese Medzilaborce a jedno predškolské zariadenie v okrese Vranov nad Topľou.

 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove zverejnil údaje o vysokom náraste prípadov mumpsu, salmonelózy a žltačky. Mumps prepukol hlavne v rómskych osadách okresov Vranov nad Topľou a Kežmarok. V obci Poša vo Vranovskom okrese je 23 nových prípadov, ďalších chorých v tomto regióne hlásia v obci Vechec a Banské. V okrese Kežmarok pribudlo 32 nových pacientov s mumpsom. Celkovo je tu už 157 chorých, z toho až 112 v Podhoranoch, ďalšie prípady paratitídy zaznamenali v obciach Stráne pod Tatrami, Veľká Lomnica, Holumnica, Ihľany, Krížová Ves, Rakúsy, Vlková, Výborná a Huncovce. Niekoľko chorých pochádza z mestského prostredia v Kežmarku a Spišskej Belej. Zápal príušných žliaz trápi hlavne ľudí, ktorí žijú v prostredí s nízkym hygienickým štandardom. 

 

V okresoch Prešov a Sabinov sa objavila salmonelóza u 24 pacientoch, predbežne sa pacienti nakazili zo zákuskov kúpených v cukrárňach. 

Hygienici potvrdili aj osem nových prípadov žltačky typu A v okresoch Prešov a Stará Ľubovňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona