Chrípkové obdobie je tu! Chorých na akútne respiračné ochorenia pribúda

NETKY.SK • 2 Október 2015, 14:20 • 2 min
Chrípkové obdobie je tu! Chorých na akútne respiračné ochorenia pribúda

BRATISLAVA - Chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) pribúda, oproti minulému týždňu chorobnosť stúpla o 10,8 percenta.

slovakia

left justify in out

Najviac chorých bolo v tomto týždni zaznamenaných v Nitrianskom kraji, najmenej hlásia v Prešovskom kraji. Najčastejšie respiračné ochorenia postihli deti do päť rokov. Agentúru SITA o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.


Komplikovaný priebeh ochorení sa prejavil u 704 osôb, čo je 1,7 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (419), zápaly stredného ucha (185) a zápaly pľúc (100). Ochorenia hlásilo 58 percent lekárov pre deti a dorast i 46 percent praktických lekárov pre dospelých. Na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo v tomto týždni hlásených 3 050 chorých, čo predstavuje 7,4 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom. Najviac chrípka postihla deti do päť rokov a mládež vo veku od 15 do 19 rokov.


V tomto kalendárnom týždni nebol hlásený žiadny prípad ochorenia SARI.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies