Chrípková nákaza sa šíri: V maďarských nemocniciach zakázali návštevy

NETKY.SK • 4 Február 2015, 17:23 • 2 min
Chrípková nákaza sa šíri: V maďarských nemocniciach zakázali návštevy

BUDAPEŠŤ - V mnohých maďarským nemocniciach zakázali návštevy kvôli rozširujúcej sa chrípkovej nákaze, informoval dnes Úrad štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) na svojej internetovej stránke. Návštevy zakázali vo všetkých nemocniciach Fejérskej a Čongrádskej župy.

slovakia

left justify in out

Podľa Celoštátneho epidemiologického centra (OEK)v období od 26. januára do 1. februára navštívilo lekára s príznakmi chrípky 71.500 pacientov, čo je 150-percentný nárast oproti predchádzajúcemu týždňu.
     

V posledných desiatich rokoch nezaznamenali taký rapídny nárast počtu ochorení ako v uplynulých troch týždňoch, zdôraznilo OEK.
     

Úplný zákaz platí v troch budapeštianskych zdravotných zariadeniach, v Kiskunhalasi, v župnej nemocnici v Kecskeméte a na niektorých oddeleniach nemocníc v Kazinsbarcike, Miškovci a Berettyóujfalu.
     

Čiastočne zakázali návštevy v nemocniciach v Debrecíne, Egri, Hatvane, Oroszlányi, Tatabányi, Tate, Balassagyarmate, Salotarjáne, Vacove a ďalších mestách Šomodskej, Tolnianskej a Vašskej župy.
     

Podľa výsledkov laboratórnych vyšetrení ochorenia spôsobuje chrípkový vírus typu A (H3N2). Najviac sú ohrozené deti v školskom a predškolskom veku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies