Chrípka v Česku vyhasila už šesť životov, jej epidémia by čoskoro mohla kulminovať

NETKY.SK • 9 Február 2015, 18:14 • 2 min
Chrípka v Česku vyhasila už šesť životov, jej epidémia by čoskoro mohla kulminovať

PRAHA - Epidémia chrípky v Českej republike by čoskoro mohla kulminovať. Počet pacientov s akútnym respiračným infekčným ochorením sa v uplynulom týždni podľa epidemiólogov zvýšil vo všetkých krajoch ČR s výnimkou Libereckého.

slovakia

left justify in out

Chrípka si v ČR vyžiadala už životy šiestich pacientov. Ťažký priebeh malo ochorenie u celkove 52 ľudí, vyplýva z informácií, ktoré zverejnili dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na šéfku národného referenčného laboratória pre chrípku Martinu Havlíčkovú.
     

Podľa jej názoru by epidémia mohla kulminovať v ostávajúcich dňoch tohto alebo na začiatku budúceho týždňa.
     

Chorobnosť, ktorá na sklonku januára a na začiatku februára činila 1850 prípadov/100.000 obyvateľov sa v šiestom týždni roka 2015 zvýšila na 2020 prípadov/100.000 obyvateľov, čo predstavovalo deväťpercentný nárast, pričom chorobnosť na chrípku sa v rovnakom týždni zvýšila o 57,1 percenta.
     

Ochorenie spôsobuje chrípkový vírus typu A/H3N2, iba ojedinelo sa vyskytli prípady ochorenia, označovaného zo zdravotníckeho hľadiska nesprávnym termínom prasacia chrípka, spôsobené inými vírusmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies