Chrípka trápi čoraz menej ľudí, jej sezóna však stále trvá

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 13:52 • 2 min
Chrípka trápi čoraz menej ľudí, jej sezóna však stále trvá

BRATISLAVA - Chrípka tento týždeň potrápila opäť menej ľudí.

slovakia

left justify in out

Oproti tomu minulému ubudli stovky chorých, celkovo sa zaznamenalo 6228 prípadov chrípky a jej podobných ochorení.

 

"Išlo o pokles chorobnosti o 10,2 percenta," informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Najviac ochorení hlásili lekári z Nitrianskeho kraja, najmenej z Košického. Chrípková sezóna potrvá až do apríla.

 

Lekára vyhľadalo 53.039 pacientov s akútnymi respiračnými ochoreniami vrátane chrípky. Chorobnosť tak poklesla o dve percentá. Celkovo bolo najviac chorých v Bratislavskom a najmenej v Prešovskom kraji.

 

V rámci aktuálnej chrípkovej sezóny lekári zaznamenali aj 31 prípadov ťažkých akútnych respiračných ochorení (SARI), vrátane piatich úmrtí. U všetkých zomretých sa potvrdil vírus tzv. prasacej chrípky. Tento týždeň nepribudol žiadny nový prípad.

 

Pre chorobu zatvorili počas týždňa šesť materských škôl. Chrípkové prázdniny malo aj 16 základných škôl. Epidemiológovia radia v tomto období v rámci prevencie často vetrať, umývať si ruky, primerane sa obliekať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies