Chrípka opäť úraduje: Najviac chorých je medzi deťmi do päť rokov

NETKY.SK • 21 November 2014, 14:24 • 2 min
Chrípka opäť úraduje: Najviac chorých je medzi deťmi do päť rokov

BRATISLAVA - Úradu verejného zdravotníctva SR tento týždeň lekári nahlásili 45 549 akútnych respiračných ochorení.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, chorobnosť je približne rovnaká ako bola v minulom týždni. Najviac chorých evidovali v Bratislavskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Podľa Rovného boli najpostihnutejšou skupinou deti do päť rokov.

 

Komplikácie sa objavili u 994 osôb, čo predstavuje 2,2 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (436), zápaly pľúc (319) a zápaly uší (239). Ochorenie hlásilo 58 percent lekárov pre deti a dorast a 52 percent praktických lekárov pre dospelých. Najviac lekárov hlásilo ochorenia v Nitrianskom kraji, najmenej v Bratislavskom. 

 

Na chrípku a chrípke podobné ochorenia tento týždeň ochorelo 3 613 ľudí, čo predstavuje 7,9 percenta z počtu akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť na chrípku klesla o 2,1 percenta v porovnaní s minulým týždňom. Najvyššia chorobnosť bola v Žilinskom kraji, najnižšia v Košickom. Najviac chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo medzi deťmi do päť rokov. 

 

V tomto kalendárnom týždni zavreli pre chrípku dve materské školy v Trnavskom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies