Chrípka najviac zúri v Trnavskom kraji

NETKY.SK • 5 Január 2017, 13:30 • 2 min
Chrípka najviac zúri v Trnavskom kraji

BRATISLAVA - V prvom kalendárnom týždni 2017 nahlásili Úradu verejného zdravotníctva SR 35 507 akútnych respiračných ochorení (ARO). Ako agentúru SITA informovala Miriam Spálová z odboru epidemiológie ÚVZ, chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o 1,8 %.

slovakia

left justify in out

Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na ARO bola podľa hygienikov u detí do päť rokov, konkrétne dosiahla hodnotu 4 045 chorých na 100 000 obyvateľov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 654 osôb, čo predstavuje 1,8 % zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili sinusitídy (321). Ostatné komplikácie predstavovali pneumónie (172) a otitídy (161). Ochorenia hlásilo 45 % lekárov pre deti a dorast a 34 % praktických lekárov pre dospelých. Najviac hlásiacich lekárov bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Bratislavskom kraji.


Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia (CHPO) bolo v prvom kalendárnom týždni podľa ÚVZ hlásených 4 483 ochorení, čo predstavuje 12,6 % z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 15,1 %. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola u detí do päť rokov, konkrétne 528 prípadov na 100 000 osôb. Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu nebolo podľa ÚVZ v prvom kalendárnom týždni hlásené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies