Chrípka je na ústupe, pre chorobu prerušili vyučovanie v 16 škôlkach a školách

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 14:21 • 2 min
Chrípka je na ústupe, pre chorobu prerušili vyučovanie v 16 škôlkach a školách

BRATISLAVA - Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 13. týždni v porovnaní s tým predchádzajúcim klesol. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Ján Mikas, lekári nahlásili 39 464 akútnych respiračných ochorení a chorobnosť oproti predchádzajúcemu týždňu klesla o 1,6 percenta.

slovakia

left justify in out

Najviac chorých bolo v Bratislavskom, najmenej v Banskobystrickom kraji. Najčastejšie postili respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikácie zaznamenali v 888 prípadoch, čo predstavuje 2,3 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (457), zápaly stredného ucha (275) a zápaly pľúc (156).

Lekári v tomto týždni nahlásili aj 2 965 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 7,5 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť klesla o 9,2 percenta. Najviac chorých bolo v Trnavskom, najmenej v Košickom kraji. Na chrípku boli najviac choré deti do päť rokov.

Pre chorobu prerušili vyučovanie v 13 materských školách, a to päť v Košickom, tri v Prešovskom, po dve v Žilinskom a Banskobystrickom a jednu v Trenčianskom kraji. Vo dvoch základných školách, a to v jednej Banskobystrickom a jednej v Prešovskom kraji. Vyučovanie prerušili aj v jednej strednej škole v Prešovskom kraji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies