Chren žiada Fica, aby za kauzu byty odvolal vedenie FNM

NETKY.SK • 25 September 2014, 12:34 • 2 min
Chren žiada Fica, aby za kauzu byty odvolal vedenie FNM

BRATISLAVA - Kauza, v ktorej Fond národného majetku (FNM) netransparentným predajom bytov hlboko pod trhovú cenu predáva byty zamestnancom a ľuďom blízkym fondu, je podľa nezaradeného poslanca Martina Chrena dôvodom na odvolanie celého vedenia Fondu národného majetku.

slovakia

left justify in out

"Vyzývam premiéra Roberta Fica, aby na základe medializovaných informácií odvolal vedenie FNM," povedal v rozprave na mimoriadne zvolanej 38. schôdzi parlamentu. Schôdza NR SR sa skončila, vládny Smer-SD zamietol všetkých päť opozičných návrhov, ktoré poslanci 

 

Opozičný poslanec Chren upozornil na nebezpečný trend, keď štát prenáša na občanov čoraz viac povinností, ale zlyháva v poskytovaní verejných služieb. "Jednoducho, keď treba trápiť, naháňať a buzerovať obyčajného človeka, je tu štát pripravený hneď a zaraz. Keď treba niečo pre neho urobiť, zrazu dáva štát, mesto, obec, úradníci a politici ruky preč," zdôraznil. "Keď si chce kúpiť byt bežný človek, musí si naň roky odkladať a zadlžiť sa až po uši. Ak ste ale kamarátom politikov alebo vedenia Fondu národného majetku, dostanete sa k bytu za štvrtinovú alebo polovičnú cenu oproti trhovej," povedal Chren. Podľa neho ide o trend, ktorý vyvoláva "blbú náladu" v spoločnosti a je dôvodom, prečo ľudia politikom a voleným zástupcom veria stále menej. 

 

Na kauzu s netransparentným predajom bytov vo vlastníctve Fondu národného majetku v bratislavskom Ružinove upozornil denník SME. Fond predaj bytov nezverejnil na svojej webovej stránke, a hoci tvrdí, že služobné byty ako prebytočný majetok predával prostredníctvom realitnej kancelárie, ceny sú výrazne nižšie než obvyklé trhové ceny porovnateľných bytov v tejto mestskej časti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona