Chrám Krista Spasiteľa dnes chránili policajné zátarasy

NETKY.SK • 21 Február 2013, 12:40 • 2 min
Chrám Krista Spasiteľa dnes chránili policajné zátarasy

Chrám Krista Spasiteľa dnes chránili policajné zátarasy - Politika Ruská polícia zadržala dnes dve vysokoškolské učiteľky, ktoré prišli do Chrámu Krista Spasiteľa položiť kytice kvetov k oltáru, kde členky punkovej skupiny Pussy Riot pred rokom predviedli

slovakia

left justify in out

img

Ruská polícia zadržala dnes dve vysokoškolské učiteľky, ktoré prišli do Chrámu Krista Spasiteľa položiť kytice kvetov k oltáru, kde členky punkovej skupiny Pussy Riot pred rokom predviedli svoju modlitbu "Bohorodička, vyžeň Putina!", aby protestovali proti návratu vtedajšieho premiéra Vladimira Putina do úradu prezidenta.

Docentka histórie Irina Karcubová a profesorka kulturológie Jelena Volkovová sa dnes snažili položiť kytice tulipánov za ohradu na stupienku vedúcemu k oltáru. Jedna z veriacich im ich však hodila späť, píše spravodajský server Gazeta.ru.

Obe vysokoškolské učiteľky predviedli na výsluch na policajné oddelenie, kde podľa svojich slov "absolvovali výchovný pohovor". Gazeta.ru informuje, že jedna zo žien vyučovala v pravoslávnom seminári, druhá vo Filaretovom pravoslávnom inštitúte. 

Spravodajkyňa denníka Novaja gazeta doplnila, že okolo Chrámu Krista Spasiteľa boli dnes policajné zátarasy.

Presne pred rokom, 21. februára 2012, tam Pussy Riot predviedli modlitbu "Bohorodička, vyžeň Putina!", ktorou protestovali proti návratu premiéra Putina do úradu prezidenta a proti tesným kontaktom medzi vedením pravoslávnej cirkvi a štátnou mocou. 
Deň nato trojicu mladých performeriek obvinili z trestného činu chuligánstva. V auguste súd Mariju Aľochinovú, Jekaterinu Samucevičovú a Nadeždu Tolokonnikovovú odsúdil na dva roky odňatia slobody. 

Kým Samucevičová je na základe verdiktu odvolacieho súdu už na slobode, Tolokonnikovová si odpykáva trest vo väzenskej kolónii v Mordvianskej republike a Aľochinová v Uralskom kraji.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies