Chovateľ vlastní viac ako 120 druhov exotických pavúkov! Na mesiac ich umiestnil do pražskej ZOO

NETKY.SK • 14 September 2017, 11:13 • 2 min
Chovateľ vlastní viac ako 120 druhov exotických pavúkov! Na mesiac ich umiestnil do pražskej ZOO

Súkromný chovateľ sprístupnil verejnosti 60 rôznych pavúkov a usporiadal tak najväčšiu výstavu svojho druhu v strednej Európe.

slovakia

left justify in out

Pre veľkú časť verejnosti sú pavúky doslova nočnou morou. Najmä tie, ktoré sa svojou veľkosťou ponášajú skôr na hlodavce než na hmyz. Napriek tomu sú medzi nami aj ľudia, ktorí si ich chovajú ako svojich miláčikov. David Šťastný ich má doma viac ako 120 druhov!

 

Milovník článkonožcov sa svojej záľube venuje už nejaký čas. Pavúky pre neho nie sú tradičnými domácimi zvieratkami, treba sa mať pri nich na pozore. Napriek tomu, že väčšina z nich nepredstavuje smrteľnú hrozbu, neradno sa s nimi hrať.

 

David sa rozhodol dokázať ľuďom, že pavúky nie sú zákerné a zlé, ale práve naopak, veľmi zaujímavé a rozmanité. Polovicu zo svojej „zbierky“ preto umiestnil do priestorov pražskej zoologickej záhrady, kde tak usporiadal najväčšiu stredoeurópsku výstavu pavúkov. Všetci záujemcovia majú do konca septembra možnosť prísť na toto neobvyklé podujatie.

 

Najväčším z pavúkov je samica Didla, ktorej rozpätie nôh má až 30 centimetrov, pričom telo meria niečo vyše 12 centimetrov! Druh Theraposa stirmi žije v brazílskych pralesoch, kde miestnym domorodcom slúži aj ako zdroj obživy. Konzumujú tak jeho vajíčka, ako aj samotného pavúka.

 

Okrem Didly výstava ponúka množstvo ďalších, nemenej zaujímavých, jedincov rôznych veľkostí i farieb. Netreba sa však obávať. Len málo druhov pavúkov je natoľko jedovatých, že by mohli ublížiť človeku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona