Chovanec spokojný so Salzburgom, víta dvojzápas s Koperom

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:03 • 2 min
Chovanec spokojný so Salzburgom, víta dvojzápas s Koperom

BRATISLAVA - Výprava futbalistov úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava po sobotňajšom prípravnom stretnutí s FC Red Bull Salzburg (0:0) odcestovala v 22-člennom hráčskom zložení priamo z Rakúska na krátke sústredenie do Slovinska, v rámci ktorého odohrajú "belasí" v utorok 10. februára dva prípravné zápasy proti domácemu prvoligistovi FC Koper (11.00 a 17.00 h).

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jozefa Chovanca v pondelok absolvujú dvojfázový tréning v areáli Koperu, kde majú k dispozícii trávnatú plochu s prírodným povrchom. "V Slovinsku je momentálne mierna zimu, bez snehu, a tak je počasie ideálne na trénovanie i prípravný duel," uvádza sa na klubovej internetovej stránke Slovana.

 

Kouča "belasých" potešilo, ako sa jeho zverenci vyrovnali v spomenutom stretnutí v Salzburgu s kvalitou i rýchlosťou lídra najvyššej rakúskej súťaže a účastníka jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy UEFA. Hoci Slovan prvýkrát počas zimnej prípravy neskóroval, víkendová bezgólová remíza má svoju hodnotu. "Som veľmi spokojný s naším výkonom i výsledkom, pretože sme hrali proti silnému súperovi, najkvalitnejšiemu v celej príprave. Salzburčania sa pred pár dňami vrátili z herného sústredenia v Katare. Súboj s nami bol pre nich generálkou, keďže o týždeň už nastúpia na prvé súťažné stretnutie. My sme v úplne inej fáze prípravy a aj z tohto pohľadu vnímam duel veľmi pozitívne," zhodnotil Jozef Chovanec pre klubový web a doplnil: "Snažíme sa hrať fyzicky náročnejší a agresívnejší futbal ako na jeseň. Proti Salzburgu sme sa spočiatku museli vyrovnať s vyšším tempom a rýchlosťou súpera. Nedarilo sa nám vyhrávať súboje. Dokázali sme však zlepšiť túto hernú činnosť a utvoriť si dobré možnosti na ohrozenie bránky domácich. Niektoré sme nevyriešili správne, na tom ešte budeme musieť pracovať. Teší ma, že hráči vydržali vo vysokom tempe až do konca." 

 

Po krátkej pauze, zapríčinenej menším problémom so svalom a vynechaní duelu so Zlínom 4. februára, sa do zostavy "belasých" vrátil Martin Dobrotka. "Pre Salzburg to bola generálka, pre nás veľmi dobrá previerka, pretože sme hrali proti kvalitnému tímu. Súpera sme nepúšťali do mnohých príležitostí, ale ani my sme sa až na jednu-dve situácie nedostali do čistých šancí. Škoda, že sme nevyužili nejaký brejk. Remíza 0:0 je podľa mňa spravodlivá a s takým silným protivníkom je to pre nás dobrý výsledok," poznamenal pre klubový web 30-ročný defenzívny univerzál a pokračoval: "Hralo sa na ťažkom teréne, ihrisko bolo dosť mäkké. Po prvých minútach sa rozbilo, takže sa už nedalo veľmi kombinovať a obe mužstvá sa snažili hrať viac vzduchom. Bol to viac medzišestnástkový futbal. Súbojov bolo naozaj veľa, na nedostatok práce sme sa určite nemohli sťažovať. Osobne som nemal žiadne komplikácie. Mám natrénované, pravidelne som hrával počas celej jesene a absolvoval som aj celú kondičnú časť prípravy. Niekoľkodňová absencia mi z kondície neubrala." 

 

Hoci samotný Dobrotka sa podľa vlastného vyjadrenia cíti na trávniku lepšie ako stopér či pravý obranca, v Rakúsku proti Red Bullu nastúpil opäť v pozícii defenzívneho stredopoliara, v niektorých situáciách sa dokonca ocitol až tesne pod hrotom. "Stále je to pre mňa iné ako na postoch, na ktoré som bol zvyknutý. Snažím sa však hrať čo najlepšie. Či sa mi to darí, už musia posúdiť tréneri," dodal M. Dobrotka, ktorý sa po pôsobení v českom klube Slavia Praha vrátil v zime do starého známeho prostredia. 

 

Kouč Slovana je rád, že v utorok je plánovaný až dvojzápas proti slovinskému FC Koper. "Chceme rozložiť záťaž na všetkých hráčov v kádri. V prvom stretnutí s Koperom preto dostanú príležitosť chlapci, ktorí v doterajšom priebehu prípravy ešte neodohrali celých 90 minút," dodal 54-ročný rodák z Dolných Kočkoviec Jozef Chovanec. 

Zoznam futbalistov ŠK Slovan Bratislava, ktorí odcestovali do Slovinska: 
Brankári: Dušan Perniš, Martin Krnáč 
Hráči: Kornel Saláta, Nicolás Gorosito, Adam Zreľák, Martin Dobrotka, Slobodan Simovič, Tomáš Jablonský, Adrián Čermák, František Kubík, Dávid Hudák, Lester Peltier, Lukáš Gašparovič, Samuel Štefánik, Filip Ďuriš, Filip Oršula, Karol Mészáros, Michal Sipľak, Juraj Kotula, Branislav Niňaj, Richard Lásik, Matej Jakúbek 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies