Chovanec: Policajná akcia ukázala, že sa nestávame tranzitnou krajinou migrantov

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 17:11 • 2 min
Chovanec: Policajná akcia ukázala, že sa nestávame tranzitnou krajinou migrantov

PRAHA - Pri celoštátnej akcii českej polície, ktorej cieľom bolo zistiť stav ilegálnej migrácie v krajine, nenarazili muži zákona ani na jediného nelegálneho prisťahovalca.

slovakia

left justify in out

Na akcii Koridor sa podieľalo všetkých 14 krajských riaditeľstiev Polície ČR a dopravnej polície, celkove sa do nej zapojilo okolo 1000 policajtov.

Ako uviedol minister vnútra ČR Milan Chovanec, akcia potvrdila, že Česko nie je a ani sa nestáva v žiadnom prípade tranzitnou krajinou pre ilegálnych migrantov.


Platí to napriek tomu, že nemecké médiá píšu presný opak a napriek tomu, že policajti zadržali 50 cudzincov, ktorí sa zdržiavali v ČR načierno alebo porušili pobytový režim. Všetkých čaká vyhostenie.


Šéf českého rezortu vnútra Milan Chovanec však podčiarkol, že napriek tomuto skutkovému stavu je kvôli migračnej kríze naďalej zvýšená hliadková činnosť na česko-rakúskej štátnej hranici a najnovšie aj na česko-slovenskej štátnej hranici. Súčasné opatrenia polície sú adekvátne, napriek tomu sme v prípade nutnosti pripravení ich okamžite zosilniť, dodal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona