Chovanec: Neapol bol favorit a túto rolu aj potvrdil

NETKY.SK • 12 December 2014, 09:22 • 2 min
Chovanec: Neapol bol favorit a túto rolu aj potvrdil

NEAPOL - Futbalisti Slovana Bratislava ani v záverečnom šiestom vystúpení v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 neprekročili svoj tieň.

slovakia

left justify in out

Na štadióne San Paolo prehrali "belasí" s favorizovaným Neapolom hladko 0:3 a tím SSC bez problémov dokráčal k prvenstvu v tejto skupine. "Vedeli sme, proti komu nastupujeme. Neapol bol favoritom stretnutia a túto rolu proti nám potvrdil a aj naplnil," uviedol kouč Slovana Jozef Chovanec a pokračoval v hodnotení štvrtkového súboja: "My sme mali problémy so zostavou. Okrem tých hráčov, ktorí ani necestovali do Talianska, sme nevedeli, či môžeme na tento zápas rátať s Jurajom Halenárom, či bude k dispozícii Peltier. Aj táto skutočnosť trochu zakývala s mužstvom. Nastúpili sme málo koncentrovaní, akýsi ustráchaní. To je však aj dôsledok toho, že mužstvo nemá dostatok pohárových skúsenosti, aby mohlo konkurovať a v súčasnej dobe čeliť Neapolu." 

 

"Belasí" prehrávali už v 16. min 0:2, po vedúcom góle belgického stredopoliara Driera Mertensa sa presadil aj slovenský legionár v drese SSC Marek Hamšík, ktorý mal na rukáve kapitánsku pásku. Na otázku, či sa neobával v tom čase debakla, lodivod Slovana uviedol: "Nie. Ja mužstvu verím. Chlapci sa v rámci svojich možností pripravili dobre, akurát ten strach im trochu zväzoval nohy. Priznávam, že trochu nás rýchle góly zaskočili, domáci mali aj ďalšie šance na skórovanie. Naopak, naše príležitosti sme vo finálnej fáze zle riešili, pri realizácii koncovky sme ju nedotiahli do úspešného konca. Chýbala jednoznačne kvalita. Európsky futbal napreduje, na nás čaká veľa práce, aby sme tento vývoj a trend zachytili. Domáci boli lepším tímom a zaslúžene zvíťazili. Po zápase som sa rozprával s Hamšíkom a zaželal som Marekovi veľa úspechov." 

 

Hoci v I-skupine mal Slovan veľmi náročných protivníkov, okrem Neapola aj českého majstra Spartu Praha a švajčiarsky tím Young Boys Bern, posledné 4. miesto s nulovým ziskom a vysoko nepriaznivé skóre 1:20 fanúšikovia úradujúceho slovenského majstra určite nečakali. "Nie je to objektívny obraz výkonnosti mužstva. Myslím si, že ide o značne krutú bilanciu, toľko gólov sme si nezaslúžili inkasovať. Dostávali sme ich v krátkych intervaloch - a pomerne dosť. To skóre je značne vysoké." 

 

Slovan ukončil tohtosezónne pôsobenie na európskej scéne a môže sa sústrediť už iba na ligovú scénu a účinkovanie v domácom pohári Slovnaft Cupe. Úradujúci majster prezimuje v najvyššej slovenskej súťaži až na 5. mieste s dvanásťbodovým odstupom na lídra zo Žiliny, hoci odohral o jeden zápas menej. Na klub čaká pred jarnou časťou sezóny veľký rez v hráčskom kádri. "Z môjho pohľadu je potrebné ´vydoublovať´ všetky posty kvalitnými futbalistami, aby vzniklo konkurenčné prostredie. Do každej formácie by mal prísť hráč. Jar môže byť ešte zaujímavá, rozdiely nie sú ešte veľké, dajú sa zmazať," dodal tréner Slovana Bratislava Jozef Chovanec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona